Kunne du tænke dig at sidde under bøgetræernes store kroner, til lyden af fuglekvidder og med udsigt over en lille skovsø? Det lyder næsten for godt til at være sandt, men de spanske arkitekter Jose Selgas og Lucia Cano, der sammen har arkitektfirmaet SelgasCano har bygget deres tegnestue ude i en skov, i en forstad til Madrid i Spanien.

Her har man forenet kravene til en moderne kontorplads med nærheden til naturen. Tegnestuen er forsænket, så man ‘kommer i øjenhøjde’ med den omgivende natur. Træernes grene, blade og himlen kan ses gennem vinduet, der går langs hele den ene side, buer op og bliver til tag.

Vinduerne vender mod nord og hele sydsiden er således lukket af og skærmer dermed for den varme sol.

Tænk hvis man ligefrem havde et ord for kontorbygninger, der lå i naturen eller på anden vis var tæt på naturen. Tænk hvis man bevidst udformede naturarbejdspladser, der gav mennesker udsigt og adgang til natur; i byen, i forstæderne og på landet? Så ville man kunne opnå nogle af alle de mange fordele som bl.a. mindsket stress, øget velvære og mere kreativitet som vi ved, at naturen kan være med til at fremme (disse fordele har jeg skrevet om i tidligere blogindlæg som du finder ude i højre side).

Alle billeder er taget af Iwan Baan og byggeriet er også beskrevet på Dezeen.

Written by Trine Plambech

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *